آیین نامه داخلی انجمن صنفی کارفرمایی ماشین سازان صنایع دارویی ایران
ماده 1 – اهداف، کاربرد و تعاریف
ماده 2- اعضای انجمن
انجمن دارای سه نوع عضو از لحاظ موقعیت در انجمن خواهد بود: عضو اصلی، عضو وابسته و عضو افتخاری
2-1-1 کلیه شرکتها و مؤسسات شاغل در فعالیتهای ذکر شده در اساسنامه انجمن و ماده 2-2 این آیین نامه که واجد شرایط لازم طبق ضوابط مندرج در آئین نامه داخلی انجمن باشند؛ می توانند در این انجمن عضو شوند و به آنان" عضو اصلی" اطلاق خواهد شد و نماینده رسمی آنها در مجامع حق رای دارند .
2-1-2 اشخاص حقوقی که خصوصیات مذکور برای عضویت اصلی را نداشته باشند ولی برای رسیدن به اهدف انجمن، طبق نظر هیئت مدیره مؤثر تشخیص داده می شوند، می توانند به عنوان عضو وابسته انتخاب شوند. عضو وابسته پس از مدتی عضویت در انجمن طبق شرایطی که هیئت مدیره تعیین خواهد کرد، عضو اصلی خواهد شد.
2-1-3 عضو افتخاری از میان اشخاص، مقامات دولتی و خصوصی، دانشمندان ایرانی و خارجی که دارای مطالعات و تحقیقات علمی ممتاز بوده و یا خدمات ارزنده به پیشبرد صنعت کشور و يا رسیدن انجمن به اهداف خویش نموده باشند، توسط هیئت مدیره انتخاب می شود.
انتخاب اعضای اصلی، با تصویب هیئت مدیره و یا کمیته ای به انتخاب هیئت مدیره می باشد. اعضای اصلی دارای حق رأی در مجامع می باشند. اعضای وابسته و افتخاری با تصویب هیئت مدیره، انتخاب می گردند.
بر اساس مفاد بالا رتبه اعضای انجمن در سه گروه ممتاز ( 5 ستاره)، مجموع امتیاز 75 به بالا، حرفه ای ( 3 ستاره)، مجموع امتیاز 50 به بالا و عادی، مجموع امتیاز کمتر از 50 تقسیم بندی خواهد شد.
این تقسیم بندی بر اساس فعالیت ها و تولیدات شرکت های عضو می باشد و اعضای انجمن ماشین سازان دارویی ایران با توجه نوع ماشین آلات تولیدی، حتما می بایست تولیدکننده یک یا تعدادی از موارد دسته بندی ذیل باشند:
تبصره 1: عضویت در انجمن بنا بر تشخیص هیات مدیره و بر اساس موارد و مستندات انجام خواهد شد.
تبصره 2: تعیین ضوابط عضویت و صلاحیت اعضاء از اختیارات مجمع عمومی است، این ضوابط از طرف هیئت مدیره تهیه و تدوین گردیده و پس از تصویب آن در مجمع عمومی، لازم الاجرا خواهد بود. در صورتی که به دلیل واجد شرایط نبودن هر یک از متقاضیان، تقاضای عضویت آنان از سوی هیئت مدیره پذیرفته نشود متقاضی می تواند اعتراض خود را به بازرس قانونی اعلام نماید. تصمیمات مجمع در این مورد قطعی و لازم الاجرا خواهد بود. هیئت مدیره با دریافت اعتراضیه متقاضی، موظف به طرح موضوع در دستور کار اولین جلسه مجمع عمومی خواهد بود.
تبصره 3: درصورتیکه هر یک از اعضای پذیرفته شده شرایط عضویت خود را در انجمن از دست بدهد، ضمن الزام به انجام تعهدات قبلی، از عضویت در انجمن مستعفی شناخته خواهد شد.
ماده 3- کمیته های انجمن
3-1-1 کمیته فنی، آموزش و پژوهش
3-1-2 کمیته حقوقی
3-2 وظایف کمیته ها:
3-2-1 کمیته فنی، آموزش و پژوهش:
وظیفه بررسی استعلام های مجوز برای تقاضاهای واردات دستگاه ها و ماشین آلات داروسازی و تایید و یا رد استعلامات مذکور که از سوی مراجع قانونی ارسال می شود و نیز تمامی موضوعات فنی مربوط به انجمن، بررسی قوانین و استانداردهای روز جهان و تهیه دستورالعمل های اجرایی بر اساس مطالعات و تحقیق های انجام گرفته و نیز پیشبرد بحث آموزش با برگزاری کلاس ها و دوره های آموزشی مصوب انجمن برای کارکنان شرکت های عضو از اهم وظایف این کمیته است.
3-2-2 کمیته حقوقی:
رسیدگی به شکایات و موضوعات حقوقی اعضای انجمن در موارد پیش آمده بین اعضا و یا خارج از اعضای انجمن از اهم وظایف این کمیته خواهد بود. در صورت نیاز این کمیته می تواند مشاور حقوقی جهت رسیدگی به موارد یاد شده استخدام نماید.
تبصره 4: کمیته ها در اولین جلسات خود، آیین نامه های داخلی خود را تدوین و به هیات مدیره انجمن تقدیم می دارند تا در صورت تایید هیات مدیره انجمن به عنوان آیین نامه کمیته ها اجرا گردند.
ماده 4 – الزامات تولید ماشین آلات و تجهیزات دارویی
4-1 رعایت جی ام پی GMP:
دریافت GMP از اصول و الزامات اولیه صنعت داروسازی است. دریافت این استاندارد مستلزم وجود بسترهای ساختمانی، تجهیزات، پرسنل و مستندات کاری می باشد تا سازمان موفق به اخذ GMP گردد. کلیه اعضای انجمن متعهد به انجام امور تولید بر اساس اصول یاد شده می باشند.
4-1-1 تعاریف جی ام پی: در پیوست ۱ این آیین نامه کلیت تعاریف مربوطه آورده شده است.
4-2 رعایت قوانین و مقررات دولتی:
رعایت دستورالعمل ها و قوانین مصوب ابلاغی دولت در حوزه های تولیدی مربوطه که از سوی وزارتخانه هایی مانند وزارت صمت، وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی و ... صادر می گردند؛ از وظایف اعضای انجمن می باشد.
اطلاع رسانی، اعلام و انتشار این قوانین توسط انجمن برای اطلاع تمامی اعضاء می بایست از طرق ممکن و معمول مانند وبسایت انجمن و گروه های اجتماعی و یا ارسال نامه، به انجام رسد.
ماده 5 – نشان تایید کیفیت تولید
انجمن با هدف ایجاد استاندارهای لازم جهت تولید ماشین آلات صنایع دارویی، فرایندهای ذیل را جهت دریافت نشان تایید کیفیت تولید انجمن برای دستگاه ها و ماشین آلات تولید شده توسط اعضا را در صورت درخواست ایشان برای دریافت این نشان، اعضا لازم اجرا می داند.
5-1 مفاد زیر از الزامات دریافت نشان تایید کیفیت انجمن برای تولیدات اعضا می باشد:
5-2 روش دریافت نشان تایید کیفیت انجمن
ماده 7 – حمایت ها
انجمن بر اساس وظایف خود از تمامی اعضا خود در قبال واردات محصولات مشابه تولید داخل حمایت می کند به آن شرط که استانداردهای مورد نظر و مورد تایید انجمن را اخذ کرده باشد.
در این راستا کمیته فنی مجوز در صورت درخواست اعضاء می بایست با بررسی موضوع و ارزیابی توان تولید عضو درخواست کننده، ضمن صدور رای خود موارد را به اطلاع وزات صمت خواهد رساند.
ماده 8 – جرایم
در صورت تخطی از مفاد این آیین نامه و یا شکایت از سوی خریدار، شرکت عضو انجمن مهلت خواهد اشت تا در مدت ۱ هفته کاری نسبت به رفع موارد و مشکلات و یا جلب رضایت، اقدام نماید؛ در غیر این صورت، هیات مدیره انجمن می تواند عضویت عضو مربوطه را به صورت تعلیق درآورد و یا باطل نماید.
ماده 9 –
این آیین نامه در 9 ماده، ۴ تبصره و ۱ پیوست در تاریخ 6 اردیبهشت 1401 توسط اعضای هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایی ماشین سازان صنایع دارویی ایران تایید و مصوب گردید./
پیوست ۱:
تبصره 5: سازمان جهانی بهداشت(WHO) یکسری قوانین و اصول جیامپی را وضع کردهاست که مشتمل بر ۱۷ اصل است. اصول جیامپی کنوانسیون بازرسی داخلی (PIC/S) که به صورت GMP-PIC/S نوشته میشود ۹ اصل دارد.
تبصره 6: به طور خلاصه بخش هایی از یک واحد یا کارخانه تولیدی داروسازی که تحت قوانین GMP قرار می گیرند شامل 14 موضوع هستند که عبارتند از:
و در بین این موارد، مورد 3 یعنی تجهیزات و دستگاه ها مورد تاکید و نظر این انجمن می باشد.
تبصره 7: شاخه معتبرسازی VMP به زیرشاخههای زیر تقسیم شدهاست: معتبرسازی تجهیزات، معتبرسازی تأسیسات، معتبرسازی سیستم HVAC ، معتبرسازی فرایند تمیزکاری، معتبرسازی فرایند، معتبرسازی روشهای تحلیل و معتبرسازی سیستم رایانه. به همین طریق فرایند معتبرسازی سیستمها و تجهیزات که در خصوص اعضای این انجمن کارایی دارد؛ خود به زیرشاخه های زیر تقسیم میشود:
تبصره 8: اصول GMP-WHO مشتمل بر ۱۷ اصل است که به ترتیب به صورت زیر است: